Nederland - 23 april 2022 - crypto

Top 6 cryptomunten van hedge funds

door SVEN VAN GASSE

Fondsen beschikken vaak over de beste en meest recente informatie. Hierdoor is het interessant om te zien welke activa ze precies in hun portefeuille hebben. Een nadeel is dat fondsen meedogenloos kunnen zijn in het verkopen van posities wanneer iets anders uitdraait dan verwacht.

In het volgende lijstje geven we de populairste cryptomunten onder hedge funds weer. Belangrijk om te vermelden is dat deze lijst bitcoin en ether buiten beschouwing laat.

#1 Polkadot

Polkadot is de nummer 1 in de lijst, want de crypto activa wordt door 24 crypto fondsen aangehouden.

Polkadot heeft als doel een internet van blockchains te worden waar onafhankelijke blockchains informatie en transacties op een vertrouwensloze manier kunnen uitwisselen. Het DOT-token is een native token van de Polkadot-blockchain. Het geeft de houder ervan de mogelijkheid om op te treden als validator en deel te nemen aan het bestuur van Polkadot.

Op dit moment noteert DOT aan zo’n $18. De marktkapitalisatie bedraagt hierdoor meer dan $20 miljard. Dit is wel fors lager dan haar hoogste marktwaarde van meer dan $56 miljard, die in november 2021 werd bereikt.

#2 Oasis Network

Oasis Network is de nummer 2 en is momenteel in het bezit van 19 verschillende hedge funds.

Oasis Network is een Proof of Stake (PoS) blockchain die is gewijd aan gegevenscontrole. Het platform biedt toegang tot tal van diensten die gericht zijn op het delen, analyseren en beschermen van persoonsgegevens. De token van het netwerk is ROSE.

ROSE noteert aan een koers van $0,23. In januari 2022 bereikte de munt nog haar hoogste marktkapitalisatie van bijna $2 miljard. Op dit moment is de marktkapitalisatie meer dan gehalveerd tot zo’n $800 miljoen.

#3 NEAR Protocol

NEAR Protocol vervolledigt de top 3. 16 hedge funds hebben een positie in NEAR.

NEAR is een collectief en een ontwikkelingsplatform, gebouwd op een layer one blockchain. Door middel van eenvoudige, veilige en schaalbare technologie stelt NEAR miljoenen mensen in staat nieuwe ervaringen uit te vinden en te verkennen.

De native token NEAR noteert aan een prijs van zo’n $17. Midden januari bereikte NEAR haar hoogste marktwaarde van bijna $12,5 miljard. Vervolgens kende de token een stevige daling tot een marktwaarde van $5,5 miljard eind februari. Nu is de token echter opnieuw bezig aan haar weg omhoog en heeft NEAR een marktkapitalisatie van meer dan $11 miljard.

#4 Terra

Net buiten de top 3 vinden we Terra. Er hebben 15 hedge funds een positie in Terra.

Terra is een blockchain protocol dat een reeks algoritmische gedecentraliseerde stablecoins inzet. Deze ondersteunen een bloeiend ecosysteem dat DeFi naar het grote publiek brengt.

LUNA is de native coin van het protocol die aan een prijs van $92 noteert. De hoogste marktwaarde van LUNA van meer dan $41 miljard werd begin april bereikt. Sindsdien is de marktwaarde teruggevallen tot een waarde van $32 miljard.

#5 dYdX

Op de vijfde plaats staat dYdX. 14 hedge funds hebben een positie in dYdX.

dYdX is een gedecentraliseerde crypto-derivatenbeurs met een overvloed aan marginhandel en perpetuals-opties.

De token DYDX noteert aan een prijs van $4,70. Eind september 2021 bereikte DYDX zijn hoogste marktwaarde van meer dan $1,3 miljard. Na het bereiken van deze all time high daalde de marktwaarde gestaag tot een waarde van $420 miljoen op dit moment.

#6 Mina Protocol

Net zoals bij dYdX hebben 14 hedge funds een positie in Mina protocol.

Mina Protocol wil een lichtgewicht blockchain zijn die een constante grootte van slechts 22 kB behoudt, ongeacht hoeveel transacties er worden gedaan op het netwerk. Deze grootte zou iedereen in staat moeten stellen om het netwerk te gebruiken zonder geavanceerde computer hardware nodig te hebben.

Door de hele blockchain kleiner te houden dan de meeste foto’s op je telefoon, is Mina van plan om problemen met de grootte van de blockchain te overwinnen die andere projecten hebben geplaagd bij hun groei.

MINA noteert aan een prijs van $2,45. Op 12 november 2021 bereikte de token zijn hoogste marktkapitalisatie van meer dan $1,7 miljard. Hierna werd er een daling ingezet tot een dieptepunt van minder dan $700 miljoen midden maart. Sindsdien kende de marktwaarde opnieuw een stevige stijging. Op dit moment bedraagt de marktwaarde van MINA meer dan $1,1 miljard.

Bron: MessariDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.