Nederland - 10 januari 2023 - Beleggen
door VINCE

Top 5 activa waar beleggers bullish op zijn

De eerste week van 2023 is inmiddels voorbij. In deze eerste dagen van het nieuwe jaar hebben wij via Telegram leden laten stemmen op verschillende peilingen. Op deze manier hebben we mooi het sentiment onder beleggers kunnen checken voor 2023!

>>> Nog geen lid van het BeursBrink Telegram-kanaal? Meld je dan direct aan, en mis geen gratis beursinzichten meer!

Hieronder rangschikken we 5 verschillende soorten activa op hoe bullish beleggers erop zijn in 2023:

#1 Edelmetalen (goud)

Edelmetalen is iets waar beleggers overduidelijk bullish op zijn, met 84% van de stemmen voor bullish! Na de goede prestatie in 2022 is deze visie natuurlijk niet onverwacht.

Daarnaast is er van de overige 16% slechts 2% bearish. Deze cijfers spreken voor zich.

#2 Energieaandelen (XLE)

De nummer twee is voor energieaandelen. Deze deden het in 2022 relatief ook goed, en beleggers verwachten dus dat het deze trend voortzet.

71% geeft aan in 2023 bullish te zijn op energy, en slechts 9% is bearish.

#3 Technologie-aandelen (QQQ)

Waar beleggers bij de eerste 2 soorten activa overduidelijk bullish zijn, is dat bij de overige 3 activa niet het geval. Het is ook niet zo dat iedereen bearish is, maar het is juist enorm verdeeld.

Voor tech-aandelen stemde namelijk 34% voor bullish, 39% voor neutraal en 27% voor bearish.

In 2022 werd er veel geld verloren in deze sector. De technologieindex Nasdaq was dan ook een absolute underperformer met een verlies van -33,1% voor het jaar.

Wij wisten deze aandelen het afgelopen jaar echter te vermeiden door ons exlusieve BeursBits playbook, waardoor wij wel een positief rendement wisten te behalen in 2022. Ook denken wij dat tech in 2023 wel weer interessant zal zijn.

#4 De cryptomarkt

De cryptomarkt heeft ook een zwaar jaar achter de rug. Hier is men dus net zo verdeeld en zien we vrijwel dezelfde percentages terug. 33% stemt voor bullish, 35% is neutraal en 32% is bearish:

Wij voegen ons toe bij de Bullishe groep. Lees in deze blog waar wij precies kansen zien en hoe we daar op inspelen!

#5 S&P 500

Ook voor de grootste Amerikaanse index, de S&P 500, zien we duidelijk een verdeeld sentiment. 32% is bullish, 40% neutraal en 28% bearish.

Op deze index maakte je in 2022 een verlies van -19,4%. Dit is dus wel al een stukje beter dan het eerder genoemde verlies van -33,1% op de Nasdaq, maar het is nog steeds natuurlijk een verlies.

Kortom, de twee sectoren die het in 2022 relatief duidelijk het beste deden blijven voor alsnog de voorkeur hebben onder beleggers. Over tech, crypto en de S&P 500 is men zeer verdeelt, maar wij bij BeursBrink verwachten voor zowel tech als crypto een goed herstel in 2023. 

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.