Europa - 18 maart 2020 - Aandelen

Toch weer rode opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag, ondanks de winsten van dinsdag in zowel Europa als op Wall Street, weer met verlies van start.

De future op de AEX noteerde krap een uur voor opening tot 5 procent in het rood.

“De markt weet simpelweg niet welk zwart economisch scenario het moet inprijzen”, aldus analisten van Natixis Investment Managers. Voor velen is het niet meer de vraag of we een recessie krijgen, maar hoe diep die zal zijn.

De Aziatische beurzen laten woensdagochtend relatief kleine verliezen zien.

Inmiddels voeren steeds meer beurswaakhonden een verbod op short selling in. Onder meer in België en Frankrijk is het de komende maand verboden om dergelijke transacties te doen.

Er zijn 198.083 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd. Van deze besmettingen zijn er 81.086 geconstateerd op het vasteland van China. Dinsdag waren er in China nog 81.050 gevallen. In alle Europese landen loopt het aantal besmettingen op en in Italië staat de teller inmiddels op 31.506.

Op de agenda staan vandaag de handelsbalans en de inflatie in de eurozone, Amerikaanse cijfers met betrekking tot de huizenmarkt en de wekelijkse olievoorraden. Dinsdag daalde de olieprijs nog met 6 procent.

Overigens doen de macrocijfers er volgens analisten van Rabobank totaal niet meer toe. Alles draait om het coronavirus en de maatregelen die centrale banken en overheden aankondigen.

De euro/dollar handelde woensdagmorgen op 1,1005. Olie werd circa 2 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal heeft voor zijn joint venture met Nippon Steel Corporations, AMNS India, een lening afgesloten ter waarde van ruim 5,1 miljard dollar.

Galapagos heeft zijn kapitaal verhoogd door de uitgifte van 152.220 nieuwe aandelen, in verband met de automatische uitoefening van warrants door CEO Onno van der Stolpe en andere directeuren en bestuursleden.

Bouwbedrijf VolkerWessels verdwijnt per 15 april van de Amsterdamse beurs. Reggeborgh heeft inmiddels meer dan 95 procent van de aandelen in handen.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdagavond 5,2 procent hoger op 21.237,38 punten. De breder samengestelde S&P 500 index steeg 6,0 procent en de Nasdaq index won zelfs 6,2 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.