Nederland - 23 augustus 2021 - crypto

TikTok gaat partnership aan met “decentrale Spotify”

door SVEN VAN GASSE

Audius, een gedecentraliseerde muziekstreamingdienst, kondigde vorige week een belangrijke partnership aan met TikTok. Artiesten kunnen hierdoor hun muziek uploaden naar het immens populaire TikTok om te worden gebruikt in video’s.

Met deze primeur kunnen artiesten op Audius hun nummers makkelijk beschikbaar maken voor TikTok-gebruikers om op te nemen in hun video’s. Artiesten kunnen ook hun volgers op TikTok terug linken naar Audius.

Er zijn meer dan 100 000 artiesten actief op Audius waaronder enkele kleppers als Skrillex, Diplo en deadmau5. Er zijn ook veel nieuwe artiesten aanwezig op het platform, die meer bekendheid zouden kunnen krijgen door de samenwerking met TikTok.

In onze nieuwe video bespreekt Raja, naast de deal tussen Audius en TikTok, alle andere belangrijke crypto-gebeurtenissen van de afgelopen week.

Mijlpaal voor crypto

Deze partnership is niet alleen een enorme deal voor Audius, dat in 2018 werd opgericht en in augustus net de 5 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft overschreden, maar ook voor de hele cryptogemeenschap. Het maakt de weg vrij voor mogelijk meer mainstream adoptie van blockchain-gebaseerde bedrijven.

In tegenstelling tot Spotify of SoundCloud, die niet op een blockchain gebaseerd zijn, is Audius gebouwd op de Ethereum en Solana blockchains. Hiernaast wordt het gerund door een gemeenschap van tokenhouders in plaats van door één gecentraliseerde entiteit.

Om token-houder te worden kunnen gebruikers Audio, het eigen governance token van Audius, kopen of verdienen. Topartiesten en actieve gebruikers kunnen Audio-tokens verdienen als beloning bijvoorbeeld. Houders van een token kunnen stemmen over en hebben zeggenschap over genomen beslissingen. Hun “mandaat” is een beetje te vergelijken met dat van traditionele aandeelhouders.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.