Europa - 6 mei 2021 - Aandelen

Sterke jaarstart voor BAM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft een sterke start van het jaar achter de rug, met een solide stijging van het EBITDA-resultaat, ondanks een verlies bij BAM International, het verlieslatende onderdeel dat wordt afgebouwd. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

De onderliggende winst voor belastingen is daardoor in het eerste kwartaal veel beter dan verwacht en zelfs een van de beste cijfers die analist Tijs Hollestelle heeft gezien van BAM in de eerste drie maanden van dit jaar.

Het beperkte verlies bij BAM International is een opluchting, na het forse verlies van een jaar eerder, aldus ING. “Het afbouwen van zo’n bedrijfsonderdeel kost tijd in de bouwsector en is nogal uitdagend”, volgens ING. BAM verwacht dit proces dit jaar af te ronden.

BAM loste verder een doorlopend krediet van 400 miljoen euro af, waardoor de schuld daalde tot 1,3 miljard euro, wat volgens ING een logische stap lijkt, ondanks dat het coronavirus nog altijd aanwezig is. Hollestelle verwacht dat ook de resterende converteerbare leningen in de komende weken zullen worden afgelost met contanten en ziet dit als een teken dat het bedrijf zich wat geruster voelt.

ING verwacht een positieve reactie op het kwartaalbericht. De bank heeft een Houden advies op BAM en een koersdoel van 1,20 euro. Het aandeel BAM steeg donderdag 0,3 procent tot 2,46 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.