Nederland - 9 november 2020 - Emerging Markets

Standard Chartered: “Opkomende markten kunnen forse instroom aan nieuw kapitaal zien”

door SVEN VAN GASSE

Sinds dit weekend is het duidelijk dat Democraat Joe Biden de 46ste president van de Verenigde Staten zal worden. Volgens Eric Robertsen van Standard Chartered Bank zouden opkomende markten hiervan kunnen profiteren.

Door de overwinning van Joe Biden zal de rust op de markten en in de politieke wereld waarschijnlijk wederkeren. Het wereldwijde politieke klimaat lijkt steeds gunstiger te worden voor opkomende markten.

Er staat nog heel veel cash aan de zijlijn volgens Robertsen. Dat geld zou potentieel naar buitenlandse en opkomende markten kunnen vloeien wanneer Joe Biden zittend president Trump zal vervangen. De reden hiervoor is dat Biden zijn retoriek naar verwachting minder hard zal zijn dan die van Donald Trump.

Robertsen stelt:

Het geld dat nu nog niet aan het werk werd gezet, kan naar opkomende markten vloeien.

Azië

De eerste regio die hiervan zou kunnen profiteren is Azië. Volgens Robertsen zijn hier 2 redenen voor.

Ten eerste hebben de Aziatische markten een lagere bèta dan andere opkomende markten. Deze zijn dus minder volatiel waardoor beleggers minder afgeschrikt worden.

De andere sterke factor van Azië is uiteraard China, dat de tweede grootste economie van de wereld is. Het land heeft een sterk herstel laten zien, zowel economisch als bij de financiële activa. In een rapport van de OESO dat in september werd gepubliceerd, was China het enige land dat naar verwachting zou groeien in 2020.

De Chinese yuan blijft hiernaast zeer stabiel en sterk. Hierdoor zullen beleggers sneller geneigd zijn om hun kapitaal in het land te investeren. Als gevolg hiervan zal China het eerst profiteren, waarna deze trend zich waarschijnlijk zal verspreiden naar de andere opkomende markten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.