Nederland - 9 september 2021 - Beursbrink

Spaanse La Liga lanceert NFT ‘fantasy football cards’

door STIJN

Groot nieuws voor de crypto- en de NFT-markt maar ook de sportindustrie, de Spaanse voetbalcompetetie La Liga gaat samenwerken met het Franse Sorare om NFT voetbalkaartjes te lanceren. Het platform van Sorare laat gebruikers toe digitale spelerskaarten te verzamelen en te gebruiken tijdens ‘fantasy football tournaments’. 

Binnenkort kan je digitale spelerskaarten kopen van je favoriete spelers uit de Spaanse competitie La Liga. Ze gaan namelijk samenwerken met Sorare, een Frans voetbalgameplatform dat gebruik maakt van blockchain waar men digitale kaarten kan kopen, ruilen en verkopen. Met deze kaarten kan men een team van vijf maken om deel te nemen aan ‘fantasy’ toernooien.

Door de overeenkomst zullen er topspelers zoals Antoine Griezmann, Vinicius Junior en Pedri beschikbaar zijn op het platform Sorare. Nicolas Julia, CEO en medeoprichter van Sorare, is tevreden over de samenwerking met La Liga en ziet dit als een mijlpaal in hun bestaan.

Today is a huge milestone for us because it’s the first top five league joining the platform.

Sportclubs

Clubs uit de Spaanse voetbalcompetitie zullen betaald worden d.m.v. royalty’s. La Liga is één van de zovele sportclubs die zich begeeft op de crypto- en NFT-markt. Ook het Engelse Manchester City heeft reeds twee NFT-collecties gelanceerd. Zelfs een deel van Messi zijn ‘welkomstpakket’ bij Paris-Saint-Germain werd betaald via digitale munten.

Sinds begin dit jaar heeft Sorare voor meer dan 130 miljoen dollar aan verkopen verwerkt en verwacht dit cijfer tegen eind dit jaar te zien stijgen naar 200 miljoen dollar. Sorare mikt om tegen het einde van 2022 de 20 grootste voetbalcompetities toe te voegen aan hun platform.

De verkoop van NFT’s is dit jaar explosief gestegen. Een werk van de digitale kunstenaar Beeple werd in maart verkocht voor bijna 70 miljoen dollar, terwijl de betaaldienst en kredietmaatschappij Visa onlangs een crypto-collectible genaamd CryptoPunk kocht voor bijna 150.000 dollar in ethereum.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Reimund Bertrams – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.