Nederland - 17 januari 2018 - Telecom
door REDACTIE BEURSBRINK

S&P voorzichtiger met Altice

(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor’s is voorzichtiger geworden over Altice en heeft de onderneming op de Credit Watch Negative geplaatst vanwege de plannen om de Amerikaanse activiteiten af te splitsen.  Dit bleek uit een rapport van de kredietwaardigheidsbeoordelaar.

De plannen voor de spin off zullen volgens de kredietanalisten negatief uitpakken voor Altice op het vlak van schaal, diversiteit en groeivooruitzichten. Altice zal nog afhankelijker worden van de omzetontwikkeling van de Franse tak SFR, aldus S&P. De analisten denken daarbij dat een vlotte verbetering in Frankrijk “onwaarschijnlijk” is.

Dit was reden voor S&P om de B+ rating op de Credit Watch Negative te zetten en om nog eens goed te kijken naar de kredietwaardigheid van de kabelaar. “We kunnen de rating met een trede verlagen als we voorzien dat de operationele uitdagingen zullen aanhouden of als de aangepaste schuldratio (aangepaste nettoschuld/EBITDA) niet zal dalen onder de 6 in 2018”, aldus de analisten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.