Nederland - 7 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

S&P Global Rating handhaaft kredietwaardering DSM

(ABM FN-Dow Jones) S&P Global Rating heeft de ‘A-‘ rating voor de lange termijn kredietwaardigheid en de ‘A-2’ rating voor de korte termijn kredietwaardigheid van DSM bevestigd met een stabiele outlook. Dit maakte het ratingbureau woensdag bekend.

S&P schat de opbrengst voor DSM van de verkoop van het belang van 34 procent in Patheon op circa 1,5 miljard euro.

De kredietbeoordelaars schat de ratio tussen operationale fondsen en schulden voor 2017 op circa 80 procent, die voor de kredietbeoordeling als sterk wordt beschouwd.

Tegelijk veronderstellen de kredietbeoordelaars dat DSM de opbrengst van de verkoop van het belang in Patheon zal aanwenden voor potentiële acquisities op de middellange termijn en dat het financiële beleid de ‘A-‘ rating rechtvaardigt.

De stabiele outlook wordt verleend, omdat de beoordelaars voor de komende jaren veerkrachtige operationele prestaties verwachten met een ratio voor de verhouding tussen de fondsen uit operaties en schuld van 35 procent deze waardering rechtvaardigt.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel DSM woensdag 0,7 procent lager op 65.00 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.