Europa - 16 november 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Citi verhoogt koersdoel DSM stevig

(ABM FN-Dow Jones) Citi heeft het koersdoel voor het aandeel DSM verhoogd van 155,00 naar 184,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse zakenbank, nadat het aandeel dit jaar al met bijna 40 procent daalde.

Citi baseerde het nieuwe koersdoel op de door de bank verwachte marktkapitalisatie van 49 miljard euro na de fusie met Firmenich. Gesteld dat de gang van zaken voor DSM optimaal verloopt, sloot Citi in het rapport van vandaag een koers van ruim 200 euro op termijn niet uit.

Citi gaf aan dat later deze maand het prospectus voor de aanstaande fusie met Firmenich naar buiten komt. Citi heeft onderhand al een aantal ramingen voor de nieuwe combinatie in het model staan, met daarin een samengestelde groei van de EBITDA van 11 procent per jaar tot en met 2027. Daarmee zou het fusiebedrijf sectorgenoten makkelijk aftroeven, denkt Citi.

Ook wezen de analisten op de balans van het fusiebedrijf, die ruim is. Dat betekent dat het kan investeren in groei, zowel autonoom als via overnames, terwijl ook aandeelhouders beloond kunnen worden.

Het aandeel DSM noteerde woensdag in een licht hoger noterende AEX-index 0,3 procent lager op 125,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.