Nederland - 26 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Situatie rond Nestle vertoont gelijkenissen met Unilever

(ABM FN-Dow Jones) De opbouw van het belang van de activistische belegger Third Point in Nestlé vertoont veel gelijkenissen met de situatie rondom Unilever en Kraft Heinz eerder dit jaar. Dit stelde analist Andrew Wood van Bernstein maandag.

Een van de meest strijdlustige activistische beleggers ter wereld, Third Point, bouwde een belang van meer dan een procent op in het Zwitserse Nestlé, zo werd zondagavond bekend. Third Point investeerde meer dan 3,5 miljard dollar in Nestlé en bezit nu grofweg 40 miljoen aandelen in het Zwitserse bedrijf.

De situatie vertoont volgens Wood veel gelijkenissen met die van Unilever in februari, toen Kraft Heinz een bod deed op het Brits-Nederlandse concern. “Net als Unilever is Nestlé zelfvoldaan en laks geweest, waardoor het ondermaats presteerde”, aldus de analist, die stelde dat Nestlé nu door Third Point wordt aangespoord actie te ondernemen. “Nestlé is (nog) niet aan het vechten voor zijn onafhankelijkheid zoals Unilever, maar het vuur is wel aan de schenen gelegd.”

Wood verwacht dat het bestuur van Nestlé onder druk komt te staan van enkele langetermijnbeleggers, die niet willen dat de Zwitserse onderneming zijn toekomst op het spel zet door kortetermijnbeleggers tevreden te stellen. “Net als bij Unilever moet Nestlé zoeken naar een middenweg.”

Bernstein heeft een Market Perform advies op Nestlé met een koersdoel van 79,00 Zwitserse frank. Het aandeel koerste maandagochtend 3,5 procent hoger op 84,95 frank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.