Cryptoknallers - 6 maart 2023 - crypto
door VINCE

Silvergate sluit crypto betalingsnetwerk

De afgelopen week daalde de cryptomarkt plots flink, door financiële onzekerheden bij de bank Silvergate. Nu heeft deze bank ook aangegeven dat het zijn relatie met crypto per direct gaat afsluiten! Tegelijkertijd moet het een rekening van $9,8 miljoen aan BlockFi terugbetalen. Gaat dit de markt verder omlaag brengen?

728x90

Silvergate flink in de problemen

De (voormalig) cryptovriendelijke bank Silvergate heeft aangekondigd dat het zijn betalingsnetwerk voor crypto stopzet, met onmiddellijke ingang. Dit was een “risicogebaseerde beslissing”, aldus Silvergate. Deze stap komt nadat de aandelen van de bank de afgelopen week met meer dan 59% daalden vanwege een mogelijk faillissement.

Volgens Cointelegraph had de cryptobank liquiditeitsproblemen als gevolg van de crypto-bearmarkt. En in het vierde kwartaal van 2022 werd het getroffen door een aanzienlijke geld uitstroom, wat leidde tot een nettoverlies van $1 miljard. Silvergate leende naar verluidt $3,6 miljard van het Amerikaanse Federal Home Loan Banks System.

Terwijl Silvergate zijn crypto betalingsnetwerk aan het stopzetten was, besliste de Amerikaanse rechter Michael Kaplan diezelfde dag dat Silvergate $9,8 miljoen moest terugbetalen die door BlockFi was gestort. Zowel Silvergate als BlockFi waren financieel hard getroffen door het ineenstorten van FTX. Silvergate wordt echter ook nog eens geconfronteerd met rechtszaken over haar relatie met FTX en Alameda Research, aldus Cointelegraph.

Tenslotte stelde het ook zijn jaarlijkse financiële rapporten uit. Dit leidde tot veel onzekerheid en beëindiging van partnerschappen door o.a. Coinbase, Circle, Bitstamp, Galaxy Digital en Paxos. Meer daarover lees je in dit artikel.

Wat nu doen als belegger?

Hoewel Silvergate duidelijk met veel problemen kampt, zien we nog geen complete instorting als bij FTX. Voor nu houden we het dus goed in de gaten. Ondertussen zou je eens kunnen kijken welke munten wij op dit moment interessant vinden!

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 23 verschillende interessante cryptomunten! Hiervan hebben we recentelijk nog een nieuwe editie gepubliceerd.

Check het nu door je te abonneren via deze link!

Bron: Cointelegraph.com

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.