Nederland - 11 februari 2021

Shell stoomt zich klaar voor Shell 2.0

door STIJN

De Brits-Nederlandse oliegigant Royal Dutch Shell heeft deze week hun korte en lange termijnvisie uit te doeken gedaan. Het beweert dat de piek van hun olieproductie en de CO2-uitstoot achter hun ligt. Ze gaan zich steeds meer focussen op hun transitie naar hernieuwbare energie. Het plan is om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn.

Donderdag deed Royal Dutch Shell hun toekomstplannen uit de doeken. Volgens de oliegigant ligt de piek van hun olieproductie en hun C02-uitstaat achter hun. Met andere woorden, de hoogdagen voor olieproductie zijn gepasseerd. Ze zijn van mening dat het tijd is voor een transitie naar hernieuwbare energie en het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

De aankondiging komt op een moment dat de olie- en gasindustrie onder enorme druk staat om af te wijken van fossiele brandstoffen, te midden van diepe bezorgdheid over de gevolgen van de klimaatcrisis. De wereld lijkt zich nu steeds meer te focussen op groene energie.

CO2-neutraal

Shell zei dat het ernaar streeft de netto CO2-uitstoot tegen 2023 met 6 tot 8 procent te verminderen in vergelijking met het niveau van 2016. Hun ambitie voor minder uitstoot vergroot naar 20 procent in 2030, 45 procent  in 2035 en 100 procent in 2050. Ben Beurden, CEO van Shell, is van mening dat hun strategie het bedrijf ten goede zal komen op lange termijn.

Our accelerated strategy will drive down carbon emissions and will deliver value for our shareholders, our customers and wider society.

Beurden benadrukte dat hij producten en diensten wil aanbieden die hun klanten nodig hebben. Shell gaat zijn middelen gebruiken om een stevige concurrentiële positie in te nemen op de markt van de hernieuwbare energie. Het aandeel van Royal Dutch Shell noteert momenteel 2 procent lager.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.