Nederland - 6 november 2017 - Commodities
door REDACTIE BEURSBRINK

SBM Offshore onderuit op Beursplein 5

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag vlak van start gegaan. Op fondsenniveau waren er echter forse uitschieters. Kort na de beursgong koerste de AEX index vrijwel onveranderd op 554,86 punten, terwijl de Midkap eveneens vrijwel onveranderd noteerde.

Onder de hoofdfondsen was SBM Offshore de gebeten hond met een verlies van 11 procent. De oliedienstverlener nam een provisie van 238 miljoen dollar na gesprekken met het Amerikaanse ministerie van Justitie inzake de smeergeldaffaire en Unaoil. Daarnaast meldde SBM Offshore dat de gesprekken met verschillende autoriteiten in Brazilië over de smeergeldaffaire nog niet zijn opgelost.

Ook Vopak werd van de hand gedaan. Het tankopslagbedrijf verloor bijna zeven procent van zijn beurswaarde na een verlaging van zijn outlook bij de rapportering van derde kwartaalcijfers. Altice was de positieve uitschieter met een winst van drie procent. Dit was echter een schrale troost voor beleggers nadat de Franse kabelaar vrijdag nog bijna een kwart van de beurswaarde in rook zagen op gaan na een outlook verlaging.

In de AMX konden cijfers van PostNL wel op instemming rekenen. Het postbedrijf rapporteerde volgens analist Ruben Devos van KBC Securities acceptabele resultaten en het aandeel won 5 procent. Air France-KLM verloor juist twee procent, terwijl Flow Traders meer dan een procent prijs gaf.

Bij de kleinere fondsen verloor BeterBed, in de nasleep van zijn cijferrapportage van afgelopen week, drie procent. Brunel en Nedap wonnen ongeveer anderhalf procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.