Nederland - 8 februari 2018 - Commodities
door REDACTIE BEURSBRINK

SBM Offshore geeft zwakke outlook af

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in 2017 in lijn met de verwachtingen gepresteerd, maar de afgegeven outlook is “wat zwakjes”. Dit stelde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen donderdag.

Voor 2018 mikt SBM Offshore op een omzet van ongeveer 1,9 miljard dollar en een EBITDA van 750 miljoen dollar. “Wat mager”, aldus Versteeg, in het licht van het herstel van de oliemarkt. De analist nuanceerde dit evenwel door te stellen dat een bedrijf als SBM Offshore niet op korte termijn moet worden beoordeeld.

“Door het marktherstel is er een kans dat het concern dit jaar weer een nieuwe opdracht voor een FPSO krijgt. Ook een oplossing van de lang slepende zaak in Brazilië kan een forse koersimpuls geven omdat het concern daarna weer mag inschrijven op de markt voor FPSO’s in Brazilië”, zo schreef Versteeg.

InsingerGilissen heeft een Aanbevolen advies op SBM Offshore met een koersdoel van 17,50 euro. Het aandeel sloot woensdag 0,9 procent hoger op 14,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.