Nederland - 25 januari 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

Salesforce in het vizier van activistische belegger

De activistische investeerder Elliott Management heeft een miljardeninvestering gedaan in Salesforce. Op dit moment is het nog onduidelijk wat Elliot Management precies van plan is met Salesforce.

Elliott Management is één van de meest bekende activistische investeerders ter wereld. Het bedrijf beheert meer dan $56 miljard. Eerder had Elliott Management een positie opgebouwd in online betaalbedrijf PayPal.

Na Starboard Value is Elliott Management de tweede activistische investeerder waar Salesforce mee te kampen krijgt. Starboard verklaarde dat het bedrijf tegen een te hoge korting noteert ten opzichte van zijn concurrenten veroorzaakt door een ondermaatse mix van groei en winstgevendheid.

Goed of slecht nieuws voor beleggers?

De instap van activistische beleggers wordt over het algemeen goed onthaald daar beleggers. Het aandeel van Salesforce kende immers een directe stijging van 3%. PayPal kende op de dag van de bekendmaking van een positie door Elliott Management zelfs een stijging van 9%.

Activistische beleggers kunnen een grote invloed uitoefenen op het management. Zij vinden dat een bedrijf slecht presteert en proberen het management aan te sporen om hier verandering in te brengen. In het verleden zorgde Elliott Management bijvoorbeeld voor complete reorganisaties van de directie of eiste de verkoop van bepaalde divisies.

Wat Elliott Management bij Salseforce wil doen is voorlopig nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat het bedrijf kampt met een aantal problemen. Het aandeel van Salesforce staat al een geruime tijd onder druk. Ook deed het bedrijf enkele dure overnames, die tot nu toe nog niets hebben opgebracht.

Bron: CNBC
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.