Europa - 22 februari 2021 - Aandelen

Rode koersen op Beursplein 5

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft een lastige ochtend achter de rug, waarin de AEX met 1,2 procent daalde naar 670,10 punten.

“Beleggers sorteren voor op een stijgende rente”, meent analist Nico Inberg van Deaandeelhouder.nl. En volgens hem zijn grondstoffen daarbij erg gevraagd op dit moment, vanwege het heropstarten van de economie.

Techaandelen hebben het vanochtend lastig en dat verbaast niet, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. “Een snelle rentestijging is voor hooggewaardeerde aandelen geen goed nieuws.”

Maar er zijn ook sectoren die geen last hebben van oplopende rentes of hogere grondstofprijzen, aldus Wiersma. “Mijnbouw en oliebedrijven bijvoorbeeld, of banken.” Recent heeft ING dan ook de weging van aandelen uit de sectoren basismaterialen en financiële waarden verhoogd.

Macro-economisch was het rustig. De Nederlandse huizenprijzen stegen in januari met 9,3 procent en het Duitse ondernemersvertrouwen bleek tegen de verwachting in gestegen in februari.

De euro/dollar handelde op 1,2114 en olie werd 0,6 procent duurder op 59,60 dollar.

Stijgers en dalers

In de AEX noteerden de meeste aandelen lager. Het grootste verlies was voor de techaandelen. Just Eat Takeaway daalde 2,6 procent en Prosus verloor 3,4 procent. KPN daarentegen won 1,6 procent en de verzekeraars NN en Aegon werden 1,5 en 1,1 procent duurder.

In de AMX won Arcadis 2,2 procent en Besi, na een serie koersdoelverhogingen, 0,8 procent. PostNL en Basic-Fit verloren daarentegen 1,8 en 2,2 procent.

Bij de smallcaps ging Ordina 4 procent hoger en won Nedap zelfs 5,5 procent.

Kendrion kreeg een flinke koersdoelverhoging van ING en won 3,8 procent. De cijfers die B&S presenteerde leverden een koersstijging op van 1,8 procent. Alfen verloor 2,7 procent en was daarmee de sterkste daler.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.