Europa - 10 augustus 2020 - Aandelen

Resultaten TKH onder druk door coronacrisis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van TKH Group beloven niet heel spannend meer te worden nadat het bedrijf uit Haaksbergen eerder al voorlopige resultaten publiceerde.

TKH meldde medio juni dat zowel de omzet als de winst in de eerste helft van 2020 onder druk stond als gevolg van de coronacrisis.

TKH verwacht dat de autonome omzet in de eerste helft van 2020 met circa 8 tot 9 procent is gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De daling is volgens het bedrijf het sterkst bij Industrial Solutions en Telecom Solutions en in mindere mate bij Building Solutions.

De operationele winst voor eenmalige baten en lasten (EBITA) zal in de eerste helft van dit jaar zelfs zijn gedaald met 13 tot 16 procent. Ook hier is de daling het sterkst bij Industrial Solutions en Telecom Solutions.

Gemiddeld rekenden analisten voor de eerste jaarhelft op een omzet van 666 miljoen euro. Dat zou een EBITA opleveren van 63,6 miljoen euro met een marge van 9,5 procent.

ING is iets voorzichtiger met een omzetraming van 649 miljoen euro, een EBITA van 60,1 miljoen euro en een marge van 9,3 procent.

TKH nam verder in het tweede kwartaal een eenmalige last van 3 tot 5 miljoen euro vanwege de kostenbesparende maatregelen die het nam. Het bedrijf gaf in juni al aan “ruim” binnen de met banken overeengekomen financiële ratio te opereren.

Ook in de tweede jaarhelft zal de impact van de coronacrisis naar verwachting nog aanhouden, waarschuwde TKH in juni. “TKH is echter mede door haar solide financiële positie optimaal gepositioneerd om ook te kunnen profiteren van de kansen die verbonden zijn aan haar vele innovaties”, aldus het Haaksbergse bedrijf.

TKH opent dinsdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde maandagochtend 1,1 procent hoger op 35,60 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.