Europa - 24 november 2021 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Berenberg verhoogt koersdoel TKH

(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel TKH verhoogd van 59,00 naar 67,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van Berenberg.

Daarin verwees Berenberg naar de recente beleggersdag van TKH, die de bank bemoedigend vond, gezien de gunstige outlook die TKH presenteerde. TKH verhoogde zijn margedoelstellingen voor de middellange termijn en maakte het de omzetdoelstelling expliciet.

De op de dag zelf door TKH geïntroduceerde vereenvoudigde verslagleggingsmethode maakt het volgens Berenberg makkelijker om het bedrijf te doorgronden op zijn resultaten, ofschoon de activiteitenmix van TKH nog altijd ingewikkeld blijft, aldus de bank.

De verdere integratie van software in de producten van de onderneming lijkt voor de brutomarge van TKH volgens Berenberg positief uit te pakken. Samen met een groeiende distributie van nieuwe en meer winstgevende innovaties en het nodige operationeel hefboomeffect kan het rendement volgens de bank omhoog.

TKH stelde ook zijn doelstellingen voor overnames en desinvesteringen bij en wil nu voor 100 tot 150 miljoen euro aan omzet kopen en 150 tot 200 miljoen euro aan omzet afstoten. Berenberg verwacht dat de acquisities een betere marge kennen dan de verkochte onderdelen. De financiële positie van TKH is volgens Berenberg dusdanig dat de huidige schuldratio voldoende ruimte geeft voor overnames zonder dat er eerst desinvesteringen hoeven plaats te vinden.

De koers van het aandeel TKH sloot dinsdag op een rood Damrak 3,5 procent lager op 52,60 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.