Europa - 17 november 2021 - Aandelen

Doelstellingen TKH bieden opwaartse potentie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De doelstellingen die TKH heeft gepresenteerd, bieden aandeelhouders opwaarts potentieel voor de lange termijn, terwijl de verwachtingen voor de EBITA-marge hoger uitvallen dan voorzien. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING woensdag.

TKH mikt in 2025 op een EBITA-marge van meer dan 17 procent en op kortere termijn op 15 procent. Dat is hoger dan waar ING rekening mee houdt in de ramingen voor 2022 tot en met 2023 met respectievelijk 13,9 en 14,5 procent.

Volgens ING is het evenwel te vroeg om uit te gaan van hogere multiples op basis van deze hogere marges. “TKH heeft in de afgelopen tien jaar een goed trackrecord laten zien als het gaat om de financiële doelen, dat zal zeker helpen”, aldus Hollestelle.

Uitgaande van een EBITA-marge van 17 procent en een omzet van 2 miljard euro, dan komt de analist uit op een EBITDA van 385 miljoen euro. Rekening houdend met een schuld van 230 miljoen euro komt dit neer op een waardering van 88 euro per aandeel in 2025.

TKH biedt aandeelhouders opwaartse potentie voor de lange termijn, zo concludeerde de analist.

ING heeft een koopadvies op TKH met een koersdoel van 60,25 euro. Het aandeel steeg woensdag met 3,6 procent tot 56,75 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.