Nederland - 30 oktober 2017
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten GrandVision missen glans

(ABM FN-Dow Jones) De door GrandVision behaalde resultaten in het derde kwartaal waren grofweg in lijn met de verwachtingen en missen glans. Zo luidde de reactie van analisten van Deutsche Bank op de dinsdag prestaties van de optiekketen.

Zo lag de omzet in de kernlanden met 494 miljoen euro een miljoen euro lager dan de analisten hadden voorzien. Over Frankrijk voegde Deutsche Bank toe dat de groei positief was en dat er goed aan marktaandeel werd gewonnen.

De omzet in de Amerika’s en Azië lag afgelopen kwartaal met 118 miljoen euro 3 miljoen lager dan waarop door de bank werd gerekend. Amerika is volgens de analisten een enorme kans voor GrandVision, maar vooralsnog kost het de optiekketen meer tijd dan voorzien om de zaken op orde te krijgen. Dit leverde een onverwachte afwaardering op, onderstreepte Deutsche Bank.

Voor het lopende kwartaal waarschuwde GrandVision dat het aantal verkoopdagen lager ligt dan een jaar eerder. “Dat is het enige”, aldus Deutsche Bank, dat de onderneming wil zeggen over het lopende kwartaal. De bank rekent op een lagere groei dan in het derde kwartaal.

Het aandeel GrandVision staat op de kooplijst van Deutsche Bank met een koersdoel van 29,50 euro. Het aandeel koerste dinsdag 1,7 procent lager naar 22,41 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.