Europa - 2 oktober 2020 - Beursbrink
door REDACTIE BEURSBRINK

GrandVision belangrijke overname voor EssilorLuxottica

(ABM FN-Dow Jones) De overname van Grandvision is strategisch belangrijk voor EssilorLuxottica, ook vanwege de financiële voordelen. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van zakenbank Berenberg.

Berenberg wees daarin op de juridische vete over de overnamevoorwaarden tussen beide partijen, maar nuanceerde deze ook. Dit conflict dient volgens de analisten vooral een tactisch doel om zo een betere deal te kunnen bereiken na de coronacrisis en om te voorkomen dat er waarde verloren gaat door maatregelen die voortvloeien uit mededingingsbezwaren.

GrandVision moet in onder andere Frankrijk, Italië en de Benelux winkels afstoten, maar volgens Berenberg vertegenwoordigen die minder dan 10 procent van het bestand. Daarvoor heeft zich inmiddels Fielmann gemeld, aldus de analisten van de bank.

Berenberg betoogde dat GrandVision een flexibel winkelbestand heeft waarvan 80 procent onder een huurcontract valt dat korter loopt dan 5 jaar, waarvan een groot deel een clausule voor tussentijdse opzegging bevat.

EssilorLuxottica kan met GrandVision aan boord de winst met 15 procent opvoeren en nog eens 235 miljoen euro besparen, goed voor 8 procent.

Berenberg gaat er nog altijd vanuit dat de overname van GrandVision voor de deadline van 31 juli 2021 wordt afgerond.

De overname van GrandVision is één van de drie pluspunten voor Essilor, die Berenberg ziet. De andere twee betreffen het snellere herstel in het derde kwartaal. Het tweede pluspunt is de opvolgingskwestie, waarvoor Berenberg in de huidige CEO van onderdeel Essilor Paul du Saillant als een geschikte kandidaat ziet.

Berenberg heeft dan ook een koopadvies voor het aandeel EssilorLuxottica met een koersdoel van 150,00 euro.

EssilorLuxottica sloot donderdag 0,8 procent lager en GrandVision 1,9 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.