Nederland - 16 mei 2018 - Telecom
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten Altice onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft in het eerste kwartaal van 2018 de resultaten onder druk zien staan. Dit bleek uit een consensusverwachting, waar tien analisten aan bijdroegen.

Altice boekte volgens deze consensus in het afgelopen kwartaal een omzet van 3.477 miljoen euro, hetgeen 2,6 procent minder zou zijn dan een jaar eerder. Vooral de resultaten uit de Dominicaanse Republiek stonden onder druk met een omzetkrimp van 16,5 procent tot 137 miljoen euro. Het grootste deel van de omzet van Altice komt uit Frankrijk, waar de omzet afgelopen kwartaal op jaarbasis vermoedelijk 3,5 procent daalde tot 2.537 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Altice liep ook terug met 3,5 procent tot 1.244 miljoen euro. Ook hier presteerde de Dominicaanse Republiek slecht, maar had Altice het ook moeilijk in Portugal en Israël.

De investeringen van Altice liepen op jaarbasis opnieuw op, zo verwachten de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus. De investeringen stegen volgens hen met een procent tot 693 miljoen euro. De schuldenpositie van Altice is nog altijd een punt van zorg.

Credit Suisse noemde al eerder de kwaliteit van de balans zwak en de bezittingen benedengemiddeld. Met name de hoge schuldenlast in vergelijking tot het bedrijfsresultaat bestempelde de Zwitserse bank als een probleem. Voor het afgelopen kwartaal gaat de bedrijfsconsensus uit van een aangepast bedrijfsresultaat van 551 miljoen euro, hetgeen een daling van bijna negen procent is ten opzichte van de 602 miljoen euro een jaar eerder.

De bank rekent op een “solide” klantenaanwas in zakelijke postpaid en een verbetering in breedband voor consumenten. In plaats van een klantenkrimp van 46.000 in het vierde kwartaal denken de analisten dat er dit afgelopen kwartaal een afname van 13.000 was.

“Maar het belangrijkste punt blijft wat er gebeurt met de omzet uit dienstverlening, aangezien een deel van de verbetering lijkt te danken aan promotiecampagnes met erg scherpe prijzen”, aldus de analisten.

Daarbij merkte Credit Suisse op dat een aanpassing van de BTW het eerste kwartaal “een van de makkelijkere” van dit jaar maakt. En daar komt nog eens bovenop dat de kostenbesparingen vermoedelijk groter waren dan in het vierde kwartaal van 2017.

Volgens analisten van Barclays doet Altice er goed aan om niet-strategische belangen in de Dominicaanse Republiek, Frankrijk en Portugal te verkopen. Société Générale is wel bang dat de verkoop van niet-kernactiviteiten onvoldoende zal zijn om de kabelaar te helpen zijn schuldenlast te verminderen. Oprichter Patrick Drahi van Altice liet al weten niks te voelen voor een verkoop van de Franse tak van Altice.

Eerder deze maand werd al bekend dat het afgesplitste Altice USA juist meer omzet en een hoger bedrijfsresultaat boekte in de afgelopen drie maanden. Het nettoverlies liep wel op.

Altice komt donderdag met cijfers over het eerste kwartaal. Op een vlak Damrak koerste het aandeel Altice woensdagmiddag 0,6 procent lager op 7,79 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.