Nederland - 10 februari 2021 - Marihuana

Reddit richt zijn pijlen op cannabis

door SVEN VAN GASSE

Cannabis-aandelen zetten hun stevige rally van afgelopen week verder. Onder invloed van de Reddit-gemeenschap schoten deze bedrijven op woensdag de hoogte in. De beleggers speculeren op een federale legalisering van cannabis onder de nieuwe Democratische regering.

Tilray noteerde een stijging van ongeveer 25%, waardoor de winst van het aandeel in 2021 op meer dan 530% komt. Aphria steeg dan weer met meer dan 10%, wat de winst van het aandeel in 2021 op meer dan 275% brengt.

De groep bedrijven krijgt aandacht van hetzelfde WallStreetBets-leger dat vorige maand bijdroeg tot de epische short squeeze in GameStop. Verschillende berichten op sociale media tonen gebruikers die overtuigd zijn van het opwaartse potentieel van deze aandelen.

Een gebruiker stelt:

Door cannabis word ik miljonair in 2021.

Wall Street is niet akkoord

Volgens Pablo Zuanic, analist bij Fitzgerald, wordt de rally bij Canadese cannabisbedrijven gedreven door particuliere beleggers die communiceren via Reddit. Hij benadrukt dat dit geen kopie is van de situatie bij GameStop maar verklaart dat de rally niet volledig gebaseerd is op fundamentals.

De populariteit van cannabisaandelen kan ook te maken hebben met de hoge short interest ratio’s, die meten hoeveel van de verhandelde aandelen worden geshort. GameStop en AMC waren eerder het doelwit van particuliere beleggers doordat de hoge short interest de bedrijven aantrekkelijke kandidaten maakten voor een short squeeze.

Terwijl Reddit-traders erg bullish zijn over cannabis, is Wall Street hiermee niet akkoord. Van de 14 analisten die Tilray coveren, hebben er slechts twee en buy-rating voor het aandeel. Ook bij Aphria en Canopy Growth zien we een gelijkaardige situatie.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.