Nederland - 30 juli 2020 - Marihuana

“Recreatieve cannabisverkoop steeg het afgelopen kwartaal met 28%”

door SVEN VAN GASSE

De totale marihuanaverkoop is het vorige kwartaal gedaald, hoewel het recreatieve gebruik een stijging liet zien. Volgens Irwin Simon, CEO van het Canadese cannabisbedrijf Aphria, zal de trend in recreatief gebruik doorzetten, want er zijn nog grote opportuniteiten in deze markt.

Aphria maakte op 30 juli haar resultaten voor het tweede kwartaal van 2020 bekend. Hieruit bleek dat de recreatieve verkoop van cannabis met 28% was gestegen.

Daar zit de grote opportuniteit, het recreatieve gebruik.

Aphria is een belangrijke producent van zowel medische als recreatieve marihuana. Het bedrijf rapporteerde een verkoop van meer dan $42 miljoen.

Hiernaast bedroeg de netto-opbrengst $114 miljoen, wat een stijging is van 18% ten opzichte van het vorige kwartaal. Analisten hadden echter een netto-opbrengst van maar $109 miljoen verwacht.

De verliezen van Aphria in het kwartaal bedroegen $0,39 per aandeel. Dit is echter ruim onder de verwachtingen van Wall Street van $0,03 per aandeel.

Hopen op legalisering

Het aandeel van Aphria heeft, samen met de rest van de cannabissector, een mooi herstel laten zien sinds het dieptepunt in maart. Het aandeel steeg sinds maart tot de voorstelling van de kwartaalresultaten met meer dan 181%.

Na de publicatie kelderde het aandeel wel meteen met bijna 20%. Dit was vooral te wijten aan het feit dat de leidinggevenden geen perspectief voor de toekomst boden.

Irwin Simon kondigde wel aan dat het bedrijf de legalisering van cannabis in de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten houdt. In een twaalftal staten is marihuana volledig gelegaliseerd. In 11 andere staten is het echter nog volledig illegaal.

Wanneer cannabis in de volledige Verenigde Staten wordt gelegaliseerd, zou de cannabismarkt een enorme boost kunnen krijgen.

Een van de belangrijkste dingen is de legalisering in de Verenigde Staten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.