Frankrijk - 27 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

RBC verhoogt advies Air France-KLM

(ABM FN-Dow Jones) RBC heeft dinsdag het advies voor Air France-KLM verhoogd van Sector Perform naar Outperform en stelde eveneens het koersdoel opwaarts bij van 8,50 naar 20,00 euro. 

Volgens analisten van RBC ligt de Europese economie er goed bij, waarbij stijgende ticketprijzen gunstig uitpakken voor Air France-KLM, zo stelde RBC, dat de raming voor de operationele winst voor 2017 met 41 procent verhoogde. Voor 2018 ging deze zelfs met 59 procent omhoog naar 1,5 miljard euro, iets meer dan de ruim 1,4 miljard euro die voor dit jaar wordt voorzien.

De marktvorsers mikken voor het lopende en derde kwartaal op een licht positieve onderliggende omzet per stoel, maar voor het vierde kwartaal kan de omzet iets terugvallen. Op jaarbasis zal de onderliggende omzetgroei uitkomen op een daling van 0,2 procent, terwijl er eerder nog sprake was van een omzetdaling van 3,5 procent.

Ook positief noemden de analisten dat Air France-KLM een aandelenuitgifte hoogstwaarschijnlijk weet te voorkomen. 

Evenwel spelen er volgens de analisten onverminderd enkele structurele problemen bij Air France-KLM, die in een hoger tempo moeten worden opgelost om een duurzame groei te kunnen realiseren en het aandeel verder te brengen dan het koersdoel van 20,00 euro.

De marktvorsers stelden dat het Boost-project van de luchtvaartgroep op dit moment nog een beperkt effect heeft op de totale productiviteit. Het project stelt Air France-KLM vooralsnog niet in staat om de concurrentie bij te kunnen houden, aldus RBC.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM dinsdagochtend 2,4 procent hoger op 11,93 euro. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Frankrijk

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Frankrijk

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.