VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 30 november 2020 - Aandelen

Randstad uitblinker op lichtgroen Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs doet het maandag, op de laatste dag van november, rustig aan.

Onder aanvoering van Randstad wint de AEX 0,3 procent op 613,57 punten.

Daarmee is de Amsterdamse hoofdgraadmeter op weg naar een goede prestatie in november.

“Het nieuws van werkende vaccins is zonder meer goed nieuws”, aldus Karen Ward, hoofdstrateeg bij JPMorgan Asset Management voor Europa. Op korte termijn is er sprake van tegenwind, maar op de langer termijn is er licht aan het einde van de horizon schreef zij.

Volgens Ward is het ook logisch dat waarde-aandelen nu weer aan aantrekkingskracht winnen. Toch vindt de strateeg het nog te vroeg om al afscheid te nemen van groeiaandelen. Ward adviseert om van beide categorieën de winnaars te selecteren.

Volgens econoom Bernard Keppenne van CBC Bank zal het een belangrijke week worden met het oog op Brexit. Er is duidelijk vooruitgang geboekt op een aantal vlakken, maar er zijn nog altijd enkele pijnpunten over, benadrukte Keppenne.

Tot slot kwam er uit Azië positief nieuws. In Japan stegen de detailhandelsverkopen, net als de industriële productie. En ook de officiële inkoopmanagersindexen uit China wezen op groei.

De euro/dollar handelde op 1,1987. Olie werd bijna 2 procent goedkoper. Vandaag en morgen vergadert oliekartel OPEC met diens partners over een eventuele verlenging van het productieverlagingsakkoord.

Stijgers en dalers

In de AEX was Randstad koploper na een koopadvies van ING. Het koersdoel ging van 42,50 naar 63,50 euro. Het aandeel steeg ruim 5 procent.

Aegon won 3 procent na de verkoop van zijn verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer activiteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije voor 830 miljoen euro aan VIG. KBC Securities gaf een verkoopadvies af voor het aandeel met een koersdoel van 3,90 euro.

ING en ABN AMRO behoorden tot de grootste dalers, met verliezen van 2 en zelfs 6 procent. Ook Royal Dutch Shell leverde 2 procent in.

ABN AMRO neemt de komende jaren afscheid van 15 procent van zijn personeel, terwijl ook het hoofdkantoor wordt verkocht. De nieuwe doelen die de bank presenteerde zijn volgens Jefferies haalbaar, maar Morgan Stanley vond ABN AMRO wel voorzichtig met zijn dividendplannen en noemde ook de oplopende kosten in 2021 een tegenvaller.

In de Midkap ging Pharming aan de leiding met een koerswinst van 6,5 procent. Besi volgde met een plus van 1,8 procent. WDP zag een deal om een nieuw distributiecentrum van 15.000 vierkante meter te bouwen, beloond worden met een plus van 1,5 procent. Kepler Cheuvreux sprak van een grote deal in Gent, die een investeringsbedrag heeft van circa 80 miljoen euro.

Fugro en BAM daalden beide ruim 5 procent.

Bij de smallcaps gingen Lucas Bols en Accsys circa 3 procent hoger na cijfers. Accsys wist in het eerste halfjaar van zijn lopende boekjaar verlies om te buigen in winst. De houtveredelaar sprak daarbij van een sterk en snel herstel na de aanzienlijke impact van de coronacrisis.

Heijmans won 2,5 procent, maar ICT Group daalde met eenzelfde percentage.

Bij de lokaal genoteerde aandelen ging DPA bijna 8 procent hoger na de aankondiging van een interimdividend.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.