Europa - 11 december 2020 - Aandelen

Randstad koploper op rood Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs levert vrijdag wat in. De AEX daalde een half procent naar 614,70 punten.

Brexit blijft de markt beroeren. De Britse premier Boris Johnson liet donderdag weten dat er een “sterke kans” is dat er geen deal kan worden gesloten tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De Europese Commissie houdt er ook rekening mee dat er niet tijdig een handelsdeal ligt en bereidt zich nu voor op een no-deal scenario. De nieuwe deadline voor een deal is zondag.

Een andere tegenvaller is dat Sanofi en GSK meer tijd nodig zullen hebben voor hun coronavaccin, na tegenvallende studieresultaten.

Toch is er nog voldoende reden om positief te blijven, meent CIO Mark Haefele van UBS. “We verwachten een rendement van 6 procent in de komende zes maanden.”

Haefele denkt dat de rotatie naar waarde-aandelen doorzet en mikt daarbij vooral op smallcaps. Amerikaanse aandelen zijn niet favoriet bij de Zwitserse bank.

De euro/dollar handelde op 1,2122 en olie werd iets goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Randstad aan de leiding na een positieve winstwaarschuwing. Analisten reageerden enthousiast op het meevallende omzetherstel in het vierde kwartaal. Verschillende banken verhoogden het koersdoel voor Randstad en Deutsche Bank gaf een koopadvies af. Randstad steeg 4,5 procent.

Adyen werd 2,0 procent duurder en Just Eat Takeaway won ,1 procent.

De grootste dalers waren de financials. ING daalde 2,3 procent, ASR 2,4 procent en Aegon 4,1 procent. Donderdag kwam Aegon met een nieuwe strategie. Berenberg besloot vrijdag het koersdoel voor de verzekeraar te verhogen, maar Kepler Cheuvreux deed juist het tegenovergestelde.

In de AMX waren maar twee stijgers te vinden. Altice won 0,1 procent en NSI 0,3 procent.

Boskalis daalde 2,5 procent, BAM 2,9 procent en Fugro leverde 3,1 procent in. Fugro rondde de claimemissie af, waarbij de zogeheten ‘rump’ plaatsing ook slaagde.

Bij de smallcaps ging Accsys 4,8 procent in het groen en won ICT Group 1,9 procent. ICT is door Cargill geselecteerd voor een nieuw groot project in het Duitse Krefeld.

Donderdagavond werd een tussentijds dividend van 9,5 cent per aandeel Ordina goedgekeurd. Het aandeel steeg vrijdag 1,7 procent.

Vivoryon leverde 4,5 procent in.

Bij de lokaal genoteerde aandelen viel Fastned op met een daling van 4 procent. Eurocastle steeg ruim 13 procent, na een meevaller van 2,2 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.