VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 17 november 2020 - Aandelen

Positieve kwartaalupdate TKH

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) TKH heeft een positieve update afgegeven over het derde kwartaal. Dit oordeelde analist Tijs Hollestelle van ING dinsdagochtend.

TKH Group stelde de onderkant van de outlook voor 2020 opwaarts bij en gaat weer eigen aandelen inkopen, zo bleek vanochtend. Gezien de verbeterde situatie voor desinvesteringen zal TKH het medio 2019 aangekondigde verkoopprogramma herstarten. De opbrengsten van de desinvesteringen zullen zo mogelijk worden geherinvesteerd in een aanvullend aandeleninkoopprogramma, aldus TKH.

Hollestelle sprak vanochtend kort met het bestuur van TKH, dat liet weten dat er “gezonde belangstelling” is voor de desinvesteringen ter waarde van circa 100 miljoen euro. “De prestaties van de te desinvesteren activiteiten waren solide en we zijn van mening dat er een desinvestering zal plaatsvinden van minstens één divisie ter waarde van 70 miljoen euro”, aldus de analist.

Ook ziet TKH de investeringsbereidheid onder klanten verbeteren en haalde het bedrijf diverse nieuwe orders binnen, aldus ING.

Verder liet TKH tegenover ING weten dat de orderinstroom bij de bandenbouwactiviteiten in het vierde kwartaal normaliseert, terwijl de instroom eerder nog zeer zwak was, aldus Hollestelle. De orders voor de industriële divisie trokken volgens ING ook aan, al zal dit geen noemenswaardige impact hebben op de prestaties in 2020, maar wel een goede voorbode zijn voor 2021.

Al met al sprak ING van een positieve update, waarbij de winstverwachting voor heel 2020 iets naar boven werd bijgesteld en de onderliggende ontwikkelingen grofweg in lijn met de verwachtingen van ING waren, op alle vlakken. Het inkoopprogramma van eigen aandelen met de optie tot een uitbreiding van dat programma als TKH diverse activiteiten succesvol afstoot, zal op korte termijn de koers van het aandeel goed doen, denkt Hollestelle.

ING handhaafde het Houden advies op TKH met een koersdoel van 34,00 euro. Het aandeel koerste dinsdagochtend 3,3 procent hoger op 36,46 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.