Nederland - 16 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Positieve analistendag Besi

(ABM FN-Dow Jones) De jaarlijkse analistendag van BE Semiconductor Industries heeft geen verrassingen opgeleverd, maar was wel positief van toon. Dit zei analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag.

Ook analist Nigel van Putten van ING was te spreken over de presentaties van de Duivense toeleverancier van de halfgeleider industrie.

“We bezochten de analistendag van Besi in Amsterdam en kwamen meer overtuigd van de veelbelovende vooruitzichten van de onderneming terug”, aldus de analist van ING.

Voor het lopende tweede kwartaal voorziet Besi een omzetstijging van 40 tot 50 procent op kwartaalbasis met een brutomarge van 54 tot 56 procent. Daarbij zal het operationeel resultaat in de eerste jaarhelft dat over heel 2016 overstijgen, verwacht de Duivense toeleverancier, uitgaande van het midden van de bandbreedte voor het tweede kwartaal. Afgelopen kwartaal lag het operationeel resultaat op 30,8 miljoen euro, 56,3 procent meer dan in het vierde kwartaal.

Volgens De Jong geniet Besi van aanhoudend gunstige marktomstandigheden.

NIBC heeft Accumuleren advies op Besi en ING een koopaanbeveling.

Op een groen Damrak koerste het aandeel BE Semiconductor Industries vrijdag 1,7 procent hoger op 46,02 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.