Europa - 13 september 2019 - Aandelen

Pas op de plaats AEX

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs lijkt de week, na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag, in rust te willen afsluiten.

“De ECB deed een beetje van alles”, oordeelde hoofdeconoom George Buckley van Nomura.

Hij vindt dat het ingrijpen door de centrale bank wel degelijk nodig was, gezien de zwakke groei en de lange weg die de inflatie nog moet afleggen om in de buurt van de doelstelling van de ECB te komen.

Volgens Buckley zijn het vooral Duitsland en Nederland die de ruimte hebben om iets substantieels te doen om de situatie te verbeteren. Voorzitter Mario Draghi van de ECB wees donderdagmiddag ook nadrukkelijk op het plan van Nederland om 50 miljard euro te gaan investeren.

Tegen het einde van de ochtendhandel noteerde de AEX 0,1 procent hoger op 575,30 punten.

In juli steeg de export van de eurozone met 6,2 procent op jaarbasis tot 206,5 miljard euro. De import nam toe tot 181,7 miljard euro, op jaarbasis een stijging van 2,3 procent.

Dit resulteerde in een handelsoverschot voor de eurozone van 24,8 miljard euro, waar een jaar eerder nog sprake was van een overschot van 16,9 miljard euro.

De euro/dollar handelde op 1,1092. Volgens valuta-analist Georgette Boele zijn valutahandelaren op zoek naar richting, na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank van gisteren en de Federal Reserve die volgende week woensdag vermoedelijk een renteverlaging van 25 basispunten zal aankondigen.

Voor vandaag zal de markt, naast wellicht nieuwe berichtgeving over het Amerikaans-Chinese handelsconflict, zich vooral richten op de Amerikaanse detailhandelsverkopen.

“Met het oog op de minder goede macro-economische data uit de Verenigde Staten, zijn de verkoopcijfers een belangrijk richtpunt” aldus Boele.

Olie werd ruim een half procent goedkoper.

Stijgers en dalers

Na de koersafstraffing in de afgelopen dagen, weet Unibail weer lichtjes terrein terug te winnen. Het vastgoedaandeel stijgt vrijdag 2,9 procent. ArcelorMittal wordt 2,8 procent duurder.

Indexzwaargewicht Unilever daalde 1,3 procent en de defensieve uitgevers RELX en Wolters Kluwer daalden 1,9 en 2,3 procent.

In de AMX was Boskalis de uitblinker met een koerswinst van 3,1 procent. ING zette het aandeel op de kooplijst met een koersdoel van 26,25 euro. De verwachtingen van ING zijn naar eigen zeggen “conservatief en beleggers kunnen momenteel de aandelen oppikken zonder dat er een serieus herstel in de olie- of baggermarkt is ingekleurd”, aldus de bank.

Aperam steeg 2,5 procent en Altice 2,3 procent.

Met een verlies van 1,8 procent was Signify, dat een nieuwe commissaris voorstelde, de grootste daler.

In de AScX won B&S 3,8 procent en Accyss 2,1 procent. Kiadis Pharma daalde juist 0,9 procent.

Het lokaal genoteerde AND verloor krap 8 procent. Donderdag was de kaartenmaker ook al goed voor een dubbelcijferig koersverlies na het onthullen van de halfjaarcijfers.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.