Nederland - 23 december 2022 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

Overzicht van alle beste investeerders ter wereld (met resultaten)

Beleggers meten hun succes aan de extra winst die zij behalen bovenop de marktreturn. 1 keer de markt verslaan is niet zo heel moeilijk. 5 jaar is al iets anders. Maar de markt consistent verslaan is een zeer moeilijk opdracht en is enkel weggelegd voor de groten der aarde.

De onderstaande afbeelding geeft een overzicht van de resultaten van de beste investeerders in de hele wereld. Bij verschillende beleggers staat de term net, gross (bruto) en alpha.

Het brutorendement is het totale rendement van een belegging vóór aftrek van vergoedingen, commissies of kosten. Bij het nettorendement zijn deze kosten er reeds afgetrokken. De term alpha slaat op de extra return die een belegger behaald heeft bovenop de marktreturn.

Enkele prestaties uitgelicht

Warren Buffett behaalde bijvoorbeeld een rendement van 20% per jaar over een tijdspanne van 60 jaar. Dit is mogelijk één van de meest verbluffende beleggingsprestaties ooit. Als je weet dat de S&P 500 historisch gezien 9%-10% winst oplevert, wilt dit dus zeggen dat Buffett het over een periode van 60 jaar consistent 2 keer zo goed deed als de markt.

Een andere uitzonderlijke prestatie is deze van de reeds overleden Laurence Tisch, ex-CEO van CBS television en mede-eigenaar van Loews Corporation. Tisch behaalde voor een periode van 40 jaar een alpha van maar liefst 9%. Zijn prestaties was dus over zo’n lange periode, jaarlijks 9% beter dan de markt.

Tot slot bespreken we Jim Simons, ook wel bekend als de Quant King. Simons is een wiskundige en de oprichter van  Renaissance Technologies. Simons ontdekte patronen in de financiële markten en ontwikkelde hierop een zeer ingewikkeld systeem van kwantitatieve modellen. Deze strategie bleek zeer winstgevend te zijn. Over een periode van 30 jaar behaalde Simons een bruto rendement van maar liefst 66%.

Bron: Twitter
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.