Nederland - 9 januari 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Ordergroei Takeaway.com kalft af

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com zal woensdag voorbeurs een trading update over het vierde kwartaal en heel 2017 rapporteren. “Daarbij zullen we met name melding maken van het totaal aantal orders en daarbij als gebruikelijk een uitsplitsing geven voor de orderontwikkeling in Nederland, Duitsland en de andere landen”, zei woordvoerder Joris Wilton van de online bestel- en bezorgdienst voor maaltijden dinsdag desgevraagd tegen ABM Financial News. De zegsman voegde toe dat het bedrijf ook melding zal maken van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de gerapporteerde periode.

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen verwacht dat Takeaway.com over het vierde kwartaal een ordergroei van tegen 40 procent bekend zal maken. “Daarbij voorzie ik dat de ordergroei in Nederland onder het gemiddelde zal zitten en in Duitsland juist erboven”, zei Versteeg tegen ABM Financial News. De marktvorser is vooral benieuwd hoe de consolidatie in de thuisbezorgmarkt in Duitsland zich zal ontwikkelen. “Vooralsnog doet Takeaway.com het daar heel goed”, constateerde hij. InsingerGilissen heeft vooralsnog geen advies op het aandeel.

UBS voorziet voor het afgelopen kwartaal een ordergroei van 36 procent op jaarbasis en de analisten van de Zwitserse bank merkten daarbij op dat het bedrijf na de startsprint na de beursgang in september 2016 te maken heeft met moeilijker marktomstandigheden met meer concurrentie en enige verzadiging in zijn kernmarkten. In het derde kwartaal bedroeg de groei nog 40 procent, benadrukte de bank.

De marktvorsers voorzien voor Nederland een ordergroei van 32 procent, voor Duitsland van 34 procent en voor de andere markten een ordertoename van 45 procent. Ze voorzien voor heel 2017 een omzet van 167 miljoen euro, iets meer dan de consensus van 164 miljoen euro.

UBS is, net als InsingerGilissen, vooral benieuwd naar de ontwikkelingen in Duitsland, waar de focus volgens de bank wordt verlegd van concurrentie naar consolidatie. De analisten wezen daarbij op de grote synergievoordelen die in deze markt te halen zijn. Ze zien Nederland vooral als een goede groeimarkt voor de directe kasinstroom en taxeren de waarde van de bezittingen van Takeaway.com in deze markt per einde 2018 op 1,5 miljard euro. UBS houdt op het AScX-fonds een koopadvies met een koersdoel van 50,00 euro.

Takeaway.com maakte op 10 oktober nog bekend dat in het derde kwartaal van 2017 17,0 miljoen orders werden verwerkt, een groei van 40 procent op jaarbasis, waarmee de totale ordergroei dit jaar tot dan toe 42 procent bedroeg. In Nederland kwam de ordergroei in het vorige kwartaal uit op 32 procent, in Duitsland was dit 42 procent en daarbuiten steeg het aantal orders zelfs met 63 procent.

Takeaway.com zal op 28 februari de volledige jaarcijfers rapporteren. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Takeaway.com dinsdagmiddag meer dan 2 procent lager op 49,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.