Nederland - 30 maart 2021 - crypto

Optiemarkt zette bitcoinprijs onder druk

door SVEN VAN GASSE

Bitcoin kende vorige week een aanzienlijke daling tot zo’n $50 000. Eén van de redenen hiervoor is het grote aantal opties dat afliep op het einde van vorige week. Op vrijdag verliep het grootste aantal bitcoin opties ooit, wat een tijdelijke negatieve druk uitoefende op de prijs.

Op vrijdag verliep $5,8 miljard aan optiecontracten, volgens gegevens van dataplatform Bybt. Opties zijn beleggingscontracten die beleggers het recht maar niet de plicht geeft om een bepaalde activa tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of verkopen.

De waarde van het aantal optiecontracten dat afloopt heeft de prijs van bitcoin in het verleden reeds beïnvloed. Bitcoin daalde toen gemiddeld 2% in de week voordat een groot aantal opties afliep. De week hierna steeg de prijs wel weer met gemiddeld 12%.

In de video van deze week bespreekt Raja de belangrijkste gebeurtenissen in de cryptomarkt. Vanaf 0:24 gaat hij dieper in op de activiteit op de optiemarkt.

Ray Dalio

Een andere reden voor de daling is het feit dat Ray Dalio, oprichter van Bridgewater Associates, denkt dat de overheid in de toekomst bitcoin mogelijk zou kunnen verbieden.

Onder de U.S. Gold Reserve Act van 1934 werd het voor particulieren verboden om goud te bezitten. De overheid wilde niet dat goud zou concurreren met de dollar of obligaties als belangrijkste store of value. Dalio denkt dat bitcoin hetzelfde lot kan beschoren zijn als goud in deze periode.

Dalio stelt:

Het is zeer waarschijnlijk dat het bezit van bitcoin onder bepaalde omstandigheden aan banden wordt gelegd of zelfs wordt verboden.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.