Nederland - 29 november 2021 - Beursbrink

Bitcoin veert terug op naar 57.000 – 58.000 dollar

door STIJN

Afgelopen vrijdag was een cryptodag om te vergeten. Bitcoin ging namelijk hard onderuit van 59.000 dollar naar 53.500 dollar. Zorgen omtrent het nieuwe coronavirus deed beleggers en investeerders op de verkoopknop drukken. Echter zien we nu dat de populaire digitale munt sterk aan het herstellen is van zijn dip, momenteel noteert bitcoin aan 58.000 dollar.

Dat het een rollercoaster kan zijn op de cryptomarkt, dat is niets nieuws. De meest recente prijsschommelingen bevestigen dit nog maar eens. Op vrijdag ging de volledige cryptomarkt zwaar onderuit door berichten over de verspreiding van de omikronvariant en de bezorgdheid van de Wereldgezondheidsorganisatie. Beleggers drukten hierdoor massaal op de verkoopknop.

Zondag bracht een beetje meer duidelijkheid omtrent het virus, maar officiële onderzoeksresultaten zijn er nog niet. Er zouden geruchten zijn dat omikron slechts milde symptomen veroorzaakt en dus minder ziekteverwekkend is dan de deltavariant. Deze geruchten waren genoeg voor beleggers en investeerders om opnieuw vertrouwen te tanken en de verkoopgolf te doorbreken.

Dip

Vijay Ayyar, hoofd van Asia Pacific bij crypto exchange Luno, zei dat slimme investeerders de dip hebben gekocht. De geruchten dat omikron minder ernstig zou zijn, zijn volgens Ayyar vermoedelijk plausibel. Met andere woorden, de verkoopgolf van vrijdag was overdreven.

We’re seeing news of the variant being potentially weaker in terms of symptoms in early analysis, which has bolstered the market comeback. Hence, smart investors have probably bought this dip.

Bitcoin stond op een bepaald moment meer dan 20 procent lager dan zijn piek van 69.000 dollar. Dit betekent technisch gezien dat bitcoin zich in een berenmarkt bevond. De ommekeer van het sentiment bracht bitcoin weer binnen een ‘veiliger’ prijsbereik, de vraag is nu of de digitale munt verder zal herstellen tot een nieuwe recordkoers of opnieuw zal terugzakken naar een lager niveau.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: bitcointere – PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.