Nederland - 10 maart 2023 - Beursbrink
door STIJN

Cryptomarkt verliest meer dan 70 miljard dollar op 24 uur

De cryptomarkt is op 24 uur tijd meer dan 70 miljard dollar lichter geworden. Bitcoin is in deze tijdspanne bijna 10 procent gedaald en de rest van de digitale munten volgden. De commotie rond Silvergate weegt zwaar op de cryptomarkt. De koers van bitcoin voorspelt een nieuwe neerwaartse trend.

Met een daling van bijna 10 procent, zakte bitcoin door de 20.000 dollargrens. Een koersbeweging die de hele cryptomarkt deed daveren want op slechts 24 uur tijd, ging er meer dan 70 miljard dollar door de gootsteen. Beleggers en investeerders zijn nerveus door de opschudding rond Silvergate Capital, een bank die een grote rol speelt binnen de crypto-industrie.

Cryptoplatform FTX was een grote klant van Silvergate en door het faillissement geraakt de bank in financiële moeilijkheden. De bank is nu bezig met het afbouwen van zijn activiteiten en is rekenigen aan het liquideren.

Sentiment

Maar ook het bedrukte sentiment op de aandelenmarkten heeft een impact op de cryptomarkt. Beleggers schrikken van de vooruitzichten dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk nog meer renteverhogingen gaat doorvoeren dit jaar. Sinds enkele maanden correleren beiden markten met elkaar, waarbij de aandelenmarkten een leidende rol spelen.

“There is just little reason to buy bitcoin now as the market is saturated with negative developments, not just specifically for the crypto industry, but also for the wider financial market as well.”

Yuya Hasegawa, analist bij cryptobedrijf Bitbank, is van mening dat het momenteel geen goed idee is om crypto in portefeuille te hebben. Er zijn namelijk tal van factoren die een negatieve impact hebben op de crypto- en aandelenmarkten. Ook Vijay Ayyar, vicevoorzitter van exchange Luno, benadrukt dat het sentiment over het algemeen ‘bearish’ is.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Jernej Furman – FlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Daha önce araştırıp pek Türkçe kaynak bulamadığım sorundu Elinize sağlık eminim arayan çok kişi vardır.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.