Nederland - 7 december 2017 - Commodities
door REDACTIE BEURSBRINK

Opdracht Statoil positief nieuws voor SBM

(ABM FN-Dow Jones) Het contract voor SBM Offshore van het Noorse bedrijf Statoil is positief nieuws voor de oliedienstverlener. Dit zei analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities donderdag.

SBM Offshore meldde woensdag in opdracht van Statoil verder te gaan met de ontwikkeling van een afmeersysteem voor het Johan Castberg project in de Barentszzee.

De opdracht is volgens de analist een opsteker voor de divisie Turnkey, aangezien de divisie de afgelopen jaren de omzet zag afkalven. De opdracht komt volgens Duinslaeger echter niet als een complete verrassing, aangezien het een vervolgopdracht betreft.

“We schatten de contractwaarde rond de 400 miljoen dollar, rekening houdend met de omvang en de barre omstandigheden”, aldus Duinslaeger.

KBC Securities handhaafde het koopadvies en koersdoel van 19,00 euro voor SBM Offshore. Het aandeel sloot woensdag op een rood Damrak 1,5 procent hoger op 14,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.