Nederland - 10 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Op Damrak dreigt klein openingsverlies

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal dinsdag vermoedelijk met een klein verlies van start gaan. De future op de AEX noteerde ruim een half uur voor opening 0,1 procent lager.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zijn alle ogen vandaag gericht op Catalonië, waar het parlement bijeenkomt. De vraag is of de Catalaanse president Carles Puigdemont inderdaad de onafhankelijkheid zal uitroepen. Mocht dit gebeuren, dan is de kans groot dat Madrid ingrijpt en artikel 155 in werking zet en daarmee het Catalaanse parlement ontbindt.

In Duitsland bleek de export in augustus stevig toegenomen.

Verder krijgt de markt vandaag de nodige productiecijfers te verwerken. Voorbeurs bleek al dat de Nederlandse industrie in augustus met 3,9 procent op jaarbasis steeg. Later vanochtend volgt de industriële productie in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Verder is de agenda leeg.

Ook zal Nederland uitkijken naar het conceptregeerakkoord dat het nieuwe kabinet vandaag presenteert.

De euro/dollar werd dinsdag verhandeld op 1,1772, tegen 1,1750 maandagavond rond het slot op Wall Street. Olie maakte een pas op de plaats.

Bedrijfsnieuws

Takeaway.com kwam voorbeurs met een update over het derde kwartaal. Tot en met het derde kwartaal verwekte de maaltijdbezorger 42 procent meer orders. In het afgelopen kwartaal ging het om 17,0 miljoen orders. Takeaway kondigde aan dat het de commissies begin 2018 “bescheiden” zal verhogen om zo de winstgevendheid te vergroten. Deze verhogingen zullen volgens de thuisbezorger een positief effect op de omzet hebben van ongeveer 5 procent. “De prijzen van Takeaway.com blijven erg laag in vergelijking tot sectorgenoten”, aldus de bezorger.

Kiadis Pharma haalde 18 miljoen euro op met de uitgifte van 2,25 miljoen nieuwe aandelen tegen 8,00 euro per stuk. Maandagavond sloot het aandeel op 9,40 euro. Doordat Kiadis eerder al 2,3 miljoen euro ophaalde, voldoet het nu ook aan de voorwaarden die het afsprak met Kreos Capital voor het vrijgeven van een extra financiering van 5 miljoen euro. In totaal ziet Kiadis zo de kas groeien met 25 miljoen euro, hetgeen het biotechbedrijf financiële adem geeft tot na een eventuele goedkeuring in Europa voor ATIR101.

“Kiadis maakt handig gebruik van de koersopstoot”, zo concludeerde senior financial economist Tom Simonts van KBC.

Esperite kreeg net als Kiadis verse financiering. In totaal gaat het om 1,1 miljoen euro, waarvan 0,6 miljoen euro nu en het overige half miljoen euro in twee toekomstige tranches. Esperite ontving dit geld, ondanks dat het niet aan de voorwaarden voldoet die het afsprak met European Select Growth Opportunities Fund.

Slotstanden Wall Street

Wall Street sloot maandag, op Columbus Day, licht in het rood. De Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 22.761,07 punten, de breder samengestelde S&P 500 index en de Nasdaq index leverden beide 0,2 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.