VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 22 juli 2020 - Aandelen

Omzetdaling Marel raakt winst stevig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft een lastig tweede kwartaal achter de rug. Dit verwacht ING.

Vermoedelijk heeft de coronacrisis een omzetvertraging opgeleverd, denkt analist Tijs Hollestelle van ING. Marel wordt als essentieel beschouwd voor de voedselvoorziening en mocht daarom ook tijdens de lockdown openblijven, maar toch zal de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines met een notering op het Damrak de nodige tegenwind hebben ervaren.

ING rekent op een omzet van 294 miljoen euro, wat een EBIT oplevert van 22,1 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 326,5 miljoen en 49,6 miljoen euro. Netto verdiende Marel nog altijd 11,2 miljoen volgens de bank, maar ook dat is fors minder dan de 34,3 miljoen euro een jaar terug.

In het eerste kwartaal maakte Marel nog een record orderinstroom van 352 miljoen euro bekend. Vanwege de coronacrisis vindt ING het lastig om in te schatten hoe hoog de orderinstroom in het tweede kwartaal is geweest. Vermoedelijk lag die wel lager dan in de eerste drie maanden.
Marel maakt woensdagavond nabeurs de cijfers over het tweede kwartaal bekend.

ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 4,60 euro. Marel noteerde woensdag op een rood Damrak 1,6 procent lager op 4,36 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.