Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 8 februari 2019 - Europa

Omzet Randstad groeit naar verwachting licht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft over het laatste kwartaal van 2018 naar verwachting van analisten op jaarbasis iets meer omzet geboekt en de winstgevendheid op peil weten te houden. Dit bleek uit de bedrijfsconsensus waar elf analisten aan deelnamen.

De omzet komt volgens deze gemiddelde verwachting uit op 6.116 miljoen euro tegen 5.978 miljoen euro een jaar eerder.

Analisten beoordelen de kwaliteit van de resultaten vooral aan de hand van het onderliggend operationeel resultaat (underlying EBITA). Die komt volgens de elf geraadpleegde analisten uit op 305 miljoen euro. Over het vierde kwartaal van 2017 was dit 307 miljoen euro. Het verschil tussen de hoogste en laagste raming voor deze post is met 18 miljoen euro niet al te hoog. De verwachte marge komt daarmee op 5,0 procent. Dat was een jaar eerder 5,1 procent.

De brutowinst, in het vierde kwartaal van 2017 nog 1.202 miljoen euro, blijft met een verwachte 1.199 miljoen euro ook op niveau. De brutomarge komt met deze raming naar verwachting uit op 19,6 procent tegen 20,1 procent een jaar eerder.

Analist Marc Zwartsenburg van ING schrijft de trend in de cijfers van Randstad voor een deel toe aan de afkoeling van de economie in de eurozone en verder aan de schaarste in de verschillende arbeidsmarkten en de tegenwind in de automotivesectoren van Duitsland en Frankrijk.

Zwartsenburg, die het aandeel Randstad op Houden heeft staan, kijkt uit naar de trends in januari en het begin van februari en een eventueel speciaaldividend. Over 2017 bedroeg dit 0,69 euro per aandeel Randstad.

Randstad publiceert de resultaten over het vierde kwartaal 2018 op dinsdag 12 februari voorbeurs.

De koers van het aandeel van de bemiddelaar in werk noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,6 procent lager op 43,48 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel