Nederland - 11 augustus 2021 - Beursbrink

Olieprijzen nemen duik na opmerkingen Witte Huis

door STIJN

De olieprijzen zijn opnieuw een flink pak lager gegaan nadat het Witte Huis had gezegd dat de OPEC+ dringend hun olieproductie moet normaliseren. Met andere woorden, dat de OPEC meer moet gaan produceren gezien de wereldeconomie sterk aan het herstellen is en de vraag naar olie aan het toenemen is. Zowel WTI als Brent crude daalden meer dan 1 procent.

Het is een mindere handelsdag voor olie. De prijzen noteren op het moment van schrijven 1,5 procent lager na opmerkingen van het Witte Huis. De Amerikanen hebben namelijk het advies gegeven aan de OPEC+ om de olieproductie te verhogen. Dit zou volgens hen nodig zijn om de wereldeconomie te ondersteunen om te herstellen van de coronapandemie.

De Brent crude en de WTI crude noteren respectievelijk aan 69,85 en 67,44 dollar per vat. Jake Sullivan, National Security Advisor, is van mening dat de OPEC+ meer inspanningen moet leveren om het herstel van de wereldeconomie te ondersteunen. Er is veel vraag naar olie op dit moment, dus vindt Sullivan dat de OPEC+ meer moet produceren zodat de vraag voldaan kan worden.

Competitive energy markets will ensure reliable and stable energy supplies, and OPEC+ must do more to support the recover.

Witte Huis

In juli kwam de OPEC+ overeen om de olieproductie te verhogen met 400.000 vaten per dag. Daarmee bevindt de olieproductie zich nog altijd onder het niveau van voor de coronapandemie. Midden 2020 besloten ze de productie te verlagen met 10 miljoen vaten per dag.

Het Witte Huis zei dat de overeenkomst van juli niet voldoende is. De afgelopen maanden zijn de prijzen aan de benzinepompen fors opgelopen in de Verenigde Staten van Amerika. De regering-Biden vroeg ​​de Federal Trade Commission ook om de binnenlandse markt te controleren op mogelijke illegale activiteiten die zouden kunnen bijdragen aan de stijgende prijzen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.