Nederland - 27 februari 2023 - Beursbrink
door STIJN

Olieprijzen in dalende trend

De olieprijzen daalden omdat de zorgen over de mogelijke renteverhogingen van de Federal Reserve zwaarder wegen dan de laatste verstoring van het aanbod in Europa en het optimisme over het herstel van de vraag in China. WTI crude dook onder de 76 dollar per vat na een aanvankelijke stijging.

Traders zijn nog steeds bang dat de hoge inflatie in de Verenigde Staten van Amerika de Federal Reserve ertoe zal aanzetten de rentetarieven te blijven verhogen dit jaar. Dit zou de dollar kunnen stimuleren, een recessie in de Verenigde Staten veroorzaken en de grondstoffenmarkt overhoop halen.

728x90

Beleggers en investeerders hebben een reeks tegenstrijdige factoren om rekening mee te houden, waaronder de vooruitzichten van leveringen uit Rusland, de heropening van de Chinese economie en mogelijke wijzigingen van het monetaire beleid in de USA en Europa.

Yeap Jun Rong, marktstrateeg voor IG Asia Pte in Singapore, benadrukte dat de recente inflatierapporten in de Verenigde Staten niet bepaald gunstig zijn. Maar hij voegde eraan toe dat een beter dan verwacht herstel van de Chinese economie de vooruitzichten voor de vraag zou kunnen versterken.

“The series of upside surprises in US inflation thus far has called for another round of hawkish recalibration in rate hike expectations.”

Russische olie

Ondanks het Europese verbod op de invoer van Russische olie, worden sommige ondergrondse pijpleidingen toch nog gebruikt. Polen heeft herhaaldelijk gezegd dat het van plan is de invoer van Russische olie volledig stop te zetten zonder dat consumenten er de negatieve gevolgen van zullen ondervinden. Ze zijn zich hier op aan het voorbereiden.

Europa heeft in februari grote hoeveelheden diesel uit Azië en het Midden-Oosten geïmporteerd ter compensatie van de aanscherping van de sancties tegen Rusland. Deze sancties hebben geen significante impact gehad omdat China, India en Turkije niet meedoen en nog altijd olie afnemen van Rusland.

Bronnen: Yongchang Chin – Yahoo Finance

Foto: Green Oil – Sergio RussoFlickrCC BY-SA 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

reseller hosting , bayi hosting , cpanel reseller hosting , linux reseller, reseller reseller hosting

1 jaar geleden

ankara web yazılım firmaları

1 jaar geleden

naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.