Nederland - 4 oktober 2019 - Beursbrink

Olie verliest terrein door zorgen wereldeconomie

door STIJN

De olieprijzen blijven terrein verliezen door zorgen omtrent de groeivertraging van de wereldeconomie. Brent crude oil zakte onder de 58 dollar per vat wegens de druk die beleggers voelen. De vraag naar olie en de grote olievoorraden van de OPEC wegen zwaar op de oliemarkt. Daarenboven lijkt de groei van de Europese Unie ook nog eens achteruit te gaan.

De oliemarkt heeft het even moeilijk, men had verwacht dat de aanval op Aramco in het voordeel zou spelen van de olieprijzen maar dat lijkt anders uit te draaien. De prijs voor een vat Brent-olie is onder de 58 dollar gezakt, nog niet zo lang geleden stonden we aan 70 dollar per vat.

Recessievrees

Beleggers maken zich namelijk zorgen over de aanhoudende gevolgen van de handelsoorlog en het directe gevolg ervan op de wereldeconomie. Hoe langer dit duurt, hoe minder vraag er zal zijn naar olie en dat brengt de hele balans op de oliemarkt in de war. Daarenboven zijn de voorraden van de OPEC nog altijd immens groot, ondanks de beperking van de olieproductie.

It is simply impossible to predict where the next significant price support will come from as the focus is firmly on economic developments.

De enige steun die de olieprijzen hebben op dit moment is de hoop dat de Verenigde Staten van Amerika en China deze maand overeen gaan komen tijdens de handelsgesprekken. Echter verwachten marktkenners niet dat er iets concreet uit de bus zal vallen deze maand.

ext week U.S.-China trade talks remain the unknown variable which could lend a modicum of support.

De zorgen over de wereldeconomie blijven zwaar doorwegen en overschaduwen alle mogelijke steunpunten, vooral nu beleggers meer en meer vrezen dat we in een recessie gaan belanden. Volgens analisten hebben beleggers sterke kwartaalrapporten nodig om opnieuw ‘bullish’ te worden op olie en dat scenario lijkt nog niet voor morgen te zijn vermoeden marktkenners.

Bronnen: Economic Times

Foto: Paul Lowrey – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.