België - 31 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Nyrstar hoger na hoger koersdoel

Nyrstar (ticker: NYR) doet het goed op de Brusselse Beurs. Het aandeel stijgt meer dan 7% nadat het lof kreeg van Goldman Sachs.

Goldman Sachs had al een koopadvies plakken op de Belgische zinkspecialist, maar vandaag deelde het in een rapport mee dat het zijn koersdoel optrekt tot 11 EUR. Gezien de huidige koers van 8 EUR, ziet de Amerikaanse zakenbank nog een potentieel van 37.5%.

Volgens het rapport zou Nyrstar interessant zijn omdat er momenteel historisch lage verwerkingslonen zijn (dit biedt stijgingspotentieel), alsook omdat de site in Australië (Port Pirie) in opstartfase zit. Eens deze site volledig operationeel is, zou dat 66 miljoen EUR extra kasstroom met zich meebrengen.

De zakenbank gaat er wel van uit dat Nyrstar een obligatie-uitgifte van 250 à 300 miljoen EUR zal doen om de balans te versterken.

BlackRock (een van de grootste investeerdersgroepen ter wereld) heeft ondertussen reeds een belang van 6.17% opgebouwd in Nyrstar.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.