Nederland - 23 juli 2021

Nomura ziet Singaporese aandelen profiteren van heropening wereldeconomie

door STIJN

Volgens zakenbank Nomura gaan de Singaporese beurzen sterk profiteren van de heropening van de wereldeconomie en het herstel van de coronapandemie. Hun analisten zijn van mening dat deze aandelen bij de ‘beste van de klas’ zullen horen. De Singaporese Straits Times index is dit jaar al met 11 procent gestegen, elders in Azië zitten de rendementen een flink pak lager.

Volgens zakenbank Nomura kunnen beleggers en investeerders maar beter uitkijken naar aandelen in Singapore. Strateeg Chetan Seth is er van overtuigd dat Singaporese bedrijven sterk gaan profiteren van het herstel van de wereldeconomie eens COVID-19 en zijn varianten geen bedreinging meer vormen voor de volksgezondheid en de maatregelen opgehoffen kunnen worden.

We turned constructive on Singapore six, seven months ago.

De hoofdindex, de Straits Times, noteert dit jaar al 11 procent hoger. In vergelijking met andere Aziatische indexen, is dit een sterke prestatie. De FTSE Bursa Malaysia KLCI Index noteert 6 procent lager en de Thaise SET Composite index noteert 7,1 procent hoger dan begint dit jaar.

Seth zei ook dat Singaporese banken het goed doen dankzij de hoge Amerikaanse 10-jaarsrente. De rentes in Singapore hebben de neiging om hun Amerikaanse tegenhangers te volgen waardoor het land een sterke ‘outperformance’ ziet in vergelijking met omringende landen. Hij is van mening dat de banken het goed zullen blijven doen zolang de 10-jaarsrente boven de 1,6 procent blijft.

Maleisië en Indonesië

Over Maleisië is hij minder enthousiast. Vorig jaar was dit een vrij robuuste markt maar hij merkt op dat er zich nu een omgekeerde beweging voor doet. Dit zorgt voor druk op de markt in Maleisië. Over Indonesië is hij echter wel enthousiast maar waarschuwt dat de situatie omtrent COVID-19 en de delta variant er riskant blijft gezien de stijging van het aantal besmettingen de afgelopen weken.

Bronnen: CNBC

Foto: Suyash Dixit – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.