Nederland - 18 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC verhoogt koersdoel SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 19,00 naar 19,50 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist Martijn den Drijver.

Aanleiding voor de koersdoelverhoging was onder meer de eerste schikking die SBM Offshore met verzekeraars wist te treffen over het dramatisch verlopen Noorse project Yme. Ook paste Den Drijver zijn cijfers voor de FPSO Liza licht aan en nam hij de verkoop van Turritella mee in zijn taxaties.

Volgens de analist van NIBC heeft SBM Offshore inmiddels de financiële ruimte om een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen tot 150 miljoen euro aan te kondigen. Dit gebeurt vermoedelijk bij de halfjaarcijfers, verwacht Den Drijver.

“We blijven SBM Offshore zien als een van de sterkste, zo niet de sterkste, belegging in het segment van dienstverleners in de olie- en gasindustrie”, aldus de analist.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel SBM Offshore dinsdag 1,0 procent lager op 14,65 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.