Nederland - 29 september 2021 - China

Musk: “De Amerikaanse overheid moet niet proberen crypto te reguleren”

door SVEN VAN GASSE

Hoewel de roep om de cryptomarkt te reguleren steeds luider wordt, is Tesla CEO Elon Musk hier geen voorstander van. Op een conferentie in Californië verklaarde Musk dat de Amerikaanse overheid zich moet onthouden van pogingen om de cryptomarkt te reguleren.

Musk is mogelijk één van de bekendste voorstanders van cryptocurrencies. Tesla verklaarde begin dit jaar dat het voor $1,5 miljard aan bitcoin had gekocht. De prijs van deze positie steeg tot $2,5 miljard in het tweede kwartaal toen bitcoin zijn all time high bereikte.

Wanneer de overheid toch een strengere regelgeving voor crypto in het leven roept, zal dit volgens Musk geen al te groot probleem zijn op lange termijn. Musk denkt dat het onmogelijk is om crypto’s volledig te vernietigen maar overheden kunnen de opmars ervan wel vertragen.

Musk stelt:

I would say: “Do nothing.”

China crackdown

Musk beantwoorde ook enkele vragen in verband met de steeds strenger wordende crackdown van China op de crypto-industrie.

Vorige week heeft de centrale bank van China harde maatregelen uiteengezet in haar bredere aanpak van crypto’s. Het land zal onder andere systemen opzetten om crypto-gerelateerde transacties beter te kunnen controleren.

Musk verklaarde dat de harde aanpak van China te maken heeft met de aanzienlijke problemen met de elektriciteitsopwekking van het land. Een groot deel van Zuid-China heeft op dit moment te kampen met willekeurige stroomonderbrekingen omdat de stroomvraag hoger is dan verwacht. Het minen van cryptocurrencies zou hierin een rol kunnen spelen.

Op een hoger niveau kan de gedecentraliseerde aard van cryptocurrencies ook een uitdaging vormen voor de Chinese overheid. Crypto’s zijn fundamenteel gericht op het verminderen van de macht van een gecentraliseerde overheid. Laat dit nu net een eigenschap zijn waar de Chinese overheid helemaal niet van houdt.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.