Nederland - 9 juni 2022 - Beursbrink
door STIJN

‘Twee derde crypto-hedgefondsen zal failliet gaan’

De verkoopgolf op de aandelen- en cryptomarkt neemt akelige proporties aan, vooral op de cryptomarkt gaat het er hard aan toe. Volgens Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital en cryptobull, staat er een grote schoonmaak te wachten voor crypto-hedgefondsen. Hij verwacht namelijk dat twee derde failliet zal gaan door de verkoopgolf.

Novogratz is niet zo optimistisch ondanks zijn ‘bullish’ houding tegenover crypto. Hij vreest dat de hoge inflatie en de Federal Reserve nog meer schade zullen aanrichten en dat twee derde van de crypto-hedgefondsen de geest zullen geven door een verdere daling  van de aandelen- en cryptomarkten. Het volume zal verder slabakken waardoor ze moeten herstructureren.

Volume will go down, hedge funds will have to restructure. There are literally 1,900 crypto hedge funds. My guess is two-thirds will go out of business.

Vertrouwen

Bitcoin is ondertussen meer dan 50 procent gedaald ten opzichte van zijn piek in november vorig jaar. Andere digitale munten zijn evenzeer hard onderuit gegaan, de meest recente verkoopgolf werd getriggerd door de crash van de stablecoin TerraUSD. Hierdoor hebben beleggers en investeerders in digitale munten hun vertrouwen in crypto verloren.

It wasn’t strong enough to deal with the headwinds of Bitcoin prices going down, crypto prices going down. It was a catastrophic loss.

Novogratz wil, ondanks de tegenwind en het sentiment, toch blijven uitbreiden met Galaxy Digital. Dat staat in contrast met concurrenten zoals Gemini Trust Co., dit cryptobedrijf is namelijk aan het snoeien in personeel om de berenmarkt te overleven. Novogratz wil met Galaxy Digital de ‘go-to-place’ worden voor beleggers en investeerders van zodra de berenmarkt eindigt.

Bronnen: Jialiang David Pan – Bloomberg

Foto: Ivan RadicFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.