Nederland - 4 december 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Morgan Stanley verlaagt koersdoel Altice

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft maandag het koersdoel voor Altice verlaagd van 13,50 naar 10,00 euro met een ongewijzigd Gelijkgewogen advies.

De analisten van Morgan Stanley pasten hun taxaties aan nadat Altice een presentatie gaf op een door de zakenbank georganiseerde telecomdag.

“De focus [van Altice] ligt nu op een commerciële turnaround in Frankrijk, de mogelijke verkoop van onderdelen en verlaging van de schuld”, aldus de analisten. Zij rekenen er daarbij op dat de trends in Frankrijk op de korte termijn “bijzonder uitdagend” blijven. De situatie zal eerst verslechteren, alvorens die beter wordt.

Voor de verkoop van niet-kernonderdelen denkt Morgan Stanley onder meer aan de Europese masten van Altice, die een waarde hebben van 2,2 miljard tot 4,5 miljard euro. Potentiële kopers zijn Cellnex, TDF en AMT volgens de zakenbank. Ook houden de analisten er rekening mee dat Altice vertrekt uit de Dominicaanse Republiek. Deze activiteiten waardeert Morgan Stanley op 2,2 miljard euro.

Maar kijkend naar de liquiditeit van Altice zien de analisten geen directe noodzaak voor Altice om heel snel tot een verkoop over te gaan. Daarbij merkte de bank op dat de kabelaar recent met de verkoop van de Zwitserse activiteiten erin slaagde om dit te doen tegen een waardering die boven de waardering van het aandeel ligt.

Het aandeel Altice daalde maandag 1,6 procent naar 6,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.