Nederland - 15 juli 2019 - Beursbrink

Momentum medicinale marihuana groeit in Azië

door STIJN

Veel Aziatische landen zijn hun drugbeleid grondig aan het wijzigen, alleszins inzake marihuana. De plant blijft echter nog illegaal in veel landen maar ze beginnen wel steeds meer en meer het medisch potentieel te zien. Consultancy Prohibition Partners verwacht dat de medicinale marihuanamarkt in Azië kan groeien tot 5,8 miljard dollar.

In februari heeft Thailand medicinale marihuana gelegaliseerd. Sommige experten denken nu dat verschillende Zuid-Oost Aziatische landen de plant gaan decriminaliseren. En als dat effectief gebeurt, dan zijn de opportuniteiten voor beleggers in deze regio aanzienlijk toegenomen.

Het lijkt een vreemd gebeuren, Aziatische landen die druggebruik gaan versoepelen. Vooral omdat deze landen erom bekend staan om zware straffen uit te voeren inzake druggebruik en dergelijke. Alsnog lijkt de versoepeling er te gaan komen met Thailand als goed voorbeeld.

Vorig jaar werd de medicinale marihuanamarkt geschat op 13,8 miljard dollar en men verwacht dat de waarde gaat toenemen tot 66 miljard dollar tegen het einde van 2025. Op dit moment zijn he voornamelijk Canada, Uruguay, USA, Australië, Israël en Duitsland die het voortouw nemen.

Azië volgt

In Azië zullen het vooral Bangkok en Seoul zijn die de leidende rol op zich zullen nemen om het standpunt rond marihuana te normaliseren en het te legaliseren. Het grootste probleem in de regio is het sociale stigma rond marihuana, dit weerhoudt veel beleggers om te investeren.

Volgens de onderzoekers van Consultancy Prohibition Partners zal legale recreatieve marihuana in Azië nog lang op zich laten wachten. In het Westen is het andersom, hier zal de recreatieve marihuanamarkt uiteindelijk groter worden dan de medicinale marihuanamarkt.

Maar de verschuiving in Azië is zichtbaar. In Zuid-Korea, Thailand, Japan en Maleisië is het standpunt inzake medicinale marihuana grondig aan het veranderen, zelfs recreatieve marihuana. In Maleisië is er zelfs sprake om marihuana te decriminaliseren omdat de ‘war on drugs’ tot nu toe heeft gefaald.

Het is deze verschuiving die vermoedelijk op termijn de rest van Azië op sleeptouw zal meenemen, net zoals Canada en de USA bij ons doen. Kortom, marihuana is hoe langer hoe meer zijn positie aan het verankeren op het wereldtoneel en de markt en industrie blijft gestaag groeien.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.